غرفه سازی یکی از مهم ترین گام ها برای شرکت در نمایشگاه ها می باشد که توجه به آن می تواند نتیجه بسیار مناسبی را برای صاحبان کسب و کار فراهم آورد. مهم ترین هدف از انجام غرفه سازی یکی داشتن ویترینی مناسب جهت ارائه خدمات و محصولات به بازدیدکنندگان بوده و دیگری جلب توجه مشتریان و بازدیدکنندگان است. عوامل زیادی در طراحی و اجرای غرفه نمایشگاهی می تواند بر روی جذابیت آن از دیدگاه مشتریان دخیل باشد. یکی از مهم ترین عوامل انتخاب رنگ بندی مناسب برای غرفه است. سازه و اشکال غرفه هر چقدر که جذاب و خلاقانه باشد در صورتی که از رنگ های مناسب در غرفه سازی استفاده نگردد نتیجه مطلوبی به همراه نخواهد داشت.
بر اساس مطالعات روانشناسی شما تنها چند ثانیه فرصت دارید تا توجه بازدید کنندگان در نمایشگاه را جلب نموده و آن ها را به سمت غرفه خود هدایت نمایید. استفاده از رنگ بندی مناسب یکی از راه های مهم برای جلب افراد در همان نگاه اول است.
نحوه انتخاب رنگ در غرفه سازی باید کاملا حرفه ای و بر اساس ترکیبی از اصول هنری و روانشناسی صورت پذیرد. شناخت صحیح از رنگ ها و اثرات آن ها بر بازدید کنندگان می تواند در این امر یاری رسان باشد.

غرفه سازی و تاثیر رنگ ها
شناخت رنگ های مناسب برای غرفه سازی
گسترده زیادی از رنگ ها برای غرفه سازی در اختیار طراحان قرار دارد که می تواند با شناخت تاثیر هر کدام و ترکیب رنگ های مناسب اثری ماندگار خلق نمایند. رنگ ها را می توان به دو دسته رنگ های اصلی و ثانویه تقسیم نمود. رنگ های قرمز، آبی و زرد را می توان به عنوان رنگ اصلی و رنگ هایی مانند سبز، بنفش و نارنجی را به عنوان رنگ های ثانویه یا فرعی نام برد.
رنگ ها
رنگ قرمز رنگی پر قدرت با قابلیت جلب توجه بالایی است. قرمز باعث برانگیخته شدن احساسات و خرید های ناگهانی و هیجانی می گردد.استفاده از رنگ قرمز در غرفه های مواد غذایی کاربرد زیادی دارد.
رنگ آبی اما رنگی آرام با ایجاد حس آرامش است. این رنگ معمولا به عنوان رنگ اداری و سازمانی مورد استفاده قرار می گیرد و از حرکات هیجانی جلوگیری می کند.
زرد رنگی گرم است که مانند قرمز می تواند موجب جلب توجه افراد و تشدید احساسات گردد. برای نشان دادن وضوح برخی از اشکال و تصاویر در غرفه سازی، استفاده از رنگ زرد می تواند مفید باشد.
رنگ بنفش از آن دسته رنگ هایی است که می تواند بسیار خاص در نظر گرفته شود. اولین حسی که رنگ بنفش القا می نماید حس ثروت و موفقیت است. معمولا در غرفه سازی هنگامی که خدمات و محصولات در خصوص فعالیت های مربوط به زیبایی باشند می توان از رنگ بنفش به خوبی بهره برد.
بدون تردید رنگ سبز برای بیشتر افراد نشانی از طبیعت و طراوت است. رنگی که حس تندرستی و زندگی سالم را به همراه می آورد و استفاده از آن در غرفه سازی در صنایعی مانند تجهیزات تندرستی و یا خدمات دوستدار طبیعت امری رایج تلقی می گردد.
رنگ نارنجی را نیز مانند رنگ قرمز و زرد می توان در رده رنگ های گرمی قرار داد که توجه بازدید کنندگان را به غرفه نمایشگاهی جلب می نماید؛ استفاده از نارنجی در قسمتی از لوگو یا ساختار غرفه سازی نمایشگاهی می تواند باعث افزایش بازدید مشتریان از غرفه گردد.
انتخاب رنگ مناسب غرفه سازی و نکات مهم مربوط به آن
رعایت برخی نکات در انتخاب رنگ در عملیات غرفه سازی می تواند به شما کند تا به اهداف خود نزدیک تر شوید:
- در انتخاب رنک مناسب برای غرفه سازی باید به تصویر سازی های خود توجه ویژه ای داشته باشید. رنگ ها می توانند شبیه سازی مناسبی را از طرح ها و ایده های شما نمایان کنند.
- رنگ های سازمانی باید شناخته شوند و بر اساس آن ها رنگ غرفه نمایشگاهی انتخاب گردد. تطابق رنگ سازمانی با رنگ های موجود در غرفه حس اطمینان را به بازدیدکنندگان منتقل می نماید.
- در انتخاب رنگ ها باید به نورپردازی های موجود در غرفه نمایشگاهی و سالن نمایشگاه توجه ویژه ای نمود. همچنین توجه به ترکیب رنگ ها با هم و استفاده از رنگ های مکمل نیز می تواند امری بسیار مهم تلقی گردد.
- شناسایی مخاطبان مهم ترین اصل در انتخاب رنگ است. بسته به اینکه نمایشگاه در چه کشوری و با چه فرهنگی برگزار می گردد و توجه به این نکته که موضوع نمایشگاه در چه زمینه ای است می توان مخاطبان را شناسایی نمود و تصمیم گیری های لازم در خصوص رنگ غرفه نمایشگاهی را انجام داد.
- ترکیب رنگ ها و تاثیر آن ها بر فضای موجود در غرفه از دیگر عواملی است که باید مورد توجه قرار گیرد. برخی از رنگ ها می تواند فضای غرفه را بزرگ تر نشان داده و برخی دیگر غرفه را به شکلی صمیمی تر برای بازدیدکنندگان ترسیم نماید.

ا انتخاب رنگ مناسب غرفه سازی