انتخاب غرفه ساز
اگر شما می خواهید یک حضور موفق و پر سود در نمایشگاه ها داشته باشید نیازمند به یک غرفه ی مناسب و با کیفیت می باشید و اولین مرحله برای این که یک غرفه تهیه کنید این است که یک غرفه ساز حرفه ای و مجرب را برای این کار انتخاب کنید. مراجعه به طراح غرفه ی متخصص و حرفه ای اولین شرط برای رسیدن به یک غرفه نمایشگاهی مطلوب می باشد. ما در ادامه ویژگی های یک طراح غرفه نمایشگاهی حرفه ای را می گوییم.
طراح حرفه ای غرفه نمایشگاهی کیست؟
–طراح غرفه نمایشگاهی باید آشنایی کامل با ویژگی های نمایشگاه داشته باشد. در واقع هرچقدر طراح با شرایط و ضوابط نمایشگاه آشنا تر باشد می تواند این شرایط را در ساخت غرفه نمایشگاهی در نظر بگیرد و غرفه ای که می سازد برای نمایشگاه مناسب تر خواهد بود.
-طراح غرفه نمایشگاهی باید غرفه را بر اساس نوع نمایشگاه بسازد. در واقع هر نمایشگاهی ویژگی های خاص خودش را دارد و باید غرفه ها متناسب با آن شرایط ساخته شوند.
-بهتر است که طراح غرفه، دکوراتور باشد و یا به هنر طراحی صحنه مسلط باشد.
-طراح غرفه باید در مورد بازار و چرخه ی آن و نحوه ی برقراری ارتباط با هدف های مشتری آگاهی داشته باشد.
– خوش ذوق باشد و به کار طراحی غرفه علاقه مند باشد، باید در نظر داشته باشید، طراحی که به کار خودش علاقه ندارد نمی تواند غرفه ی مناسبی را طراحی کند.
-با تجربه باشد و قبلا کار طراحی غرفه نمایشگاهی را انجام داده باشد .
-طراح غرفه نمایشگاهی باید با جزئیات آشنایی کامل داشته باشد. به دلیل این که طراح باید به ریزه کاری ها توجه زیادی داشته باشد تا بتواند طرح مناسبی را عرضه کند و توجه به ریزه کاری ها نیازمند آشنایی با جزئیات کار طراحی غرفه می باشد.
-طراح غرفه نمایشگاهی باید در مورد کالاهایی که قرار است در این غرفه به نمایش گذاشته شوند اطلاعاتی کامل و وسیع داشته باشد. برای این کار لازم است کسی که سفارش ساخت غرفه نمایشگاهی را می دهد یک لیست کامل از کالاهایی که قرار است در این نمایشگاه عرضه شوند را به طراح غرفه ارائه دهد. این لیست علاوه بر این که نام کالا ها را دربر دارد، باید ویژگی آن ها را نیز در خود داشته باشد. مواردی از قبیل ابعاد، وزن و رنگ کالاها باید در اختیار طراح گذاشته شوند تا وی بتواند به بهترین شکل ممکن کار طراحی و ساخت غرفه نمایشگاهی را انجام دهد.
بسیار خب در سطرهای بالا توضیح دادیم که طراح حرفه ای غرفه های نمایشگاهی باید چه ویژگی هایی داشته باشد. اما باید این نکته را هم بگوییم که فقط این طراح نیست که باید در ساخت غرفه دقت کند، بلکه خود کارفرما نیز باید به طراح کمک کند تا کار ساخت غرفه نمایشگاهی به بهترین شکل ممکن انجام شود. در ادامه با برخی از وظایف کارفرما در ساخت غرفه آشنا می شویم.
اطلاعاتی که باید کارفرما در اختیار طراح غرفه بگذارد.
یک طراح حرفه ای غرفه زمانی می تواند بهترین طراحی را انجام دهد که بیش ترین اطلاعات را داشته باشد. در واقع هر چقدر طراح اطلاعات بیش تری در مورد نمایشگاه داشته باشد، طراحی بهتری هم صورت خواهد گرفت و این وظیفه ی کارفرما است که اطلاعات را در اختیار سازنده غرفه بگذارد. به عبارتی دیگر کار غرفه ساز، طراحی غرفه با توجه به شرایط و اطلاعات موجود است و وظیفه ی کارفرما این است که طراح را از این شرایط آگاه کند و اطلاعات را در اختیار او بگذارد. پس می شود گفت که فقط سازنده ی غرفه نیست که می تواند روی بهتر ساخته شدن غرفه موثر باشد، بلکه خود کارفرما نیز باید وظایفش را به درستی انجام دهد. به عنوان مثال یکی از اطلاعاتی که کارفرما باید در اختیار طراح بگذارد این است که او را از نحوه ی استقرار کارکنان و وظایف هریک آگاه کند. حالا فرض کنید که کارفرما این کار را به درستی انجام ندهد. قطعا در این صورت غرفه ی ساخته شده نمی تواند به خوبی پاسخگو باشد. برخی از اطلاعاتی که باید کارفرما یا همان صاحب غرفه در اختیار طراح غرفه نمایشگاهی بگذارد عبارتند از: مکان جای گیری تجهیزات یا کالا ها برای نمایش، تعداد کسانی که قرار است به صورت همزمان از غرفه بازدید داشته باشند، تعداد کسانی که قرار است به غرفه دعوت شوند، تعیین فضایی که برای انبار کردن کالا ها احتیاج است، اطلاعات در مورد خدماتی مانند تلفن، برق، آب و غیره و اطلاعاتی در مورد قوانین و ضوابط برگزار کننده ی نمایشگاه. طبیعی و قابل پیش بینی است که اگر کارفرما این اطلاعات را به درستی در اختیار طراح غرفه نمایشگاهی قرار ندهد، کار ساخت غرفه به نحو مطلوبی انجام نخواهد شد.
در ادامه به برخی از اصولی که طراحان غرفه نمایشگاهی به کار می گیرند اشاره می کنیم.
اصول طراحی غرفه نمایشگاهی
-پرهیز از چیدن هرگونه صندلی های اضافی که باعث می شوند غرفه شلوغ و بی نظم به نظر برسد.
-توجه به زیبایی غرفه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. معمولا طراحان حرفه ای به گونه ای غرفه را احداث می کنند که هیچ کدام از اتصالات غرفه در آن مشخص نباشند. به طور کلی هرچه یک غرفه زیباتر به نظر برسد می تواند در جذب مشتریان موثر تر واقع شود . در بسیاری از موارد مشاهده شده که مشتریان از میان دو غرفه که محصولاتی یکسان عرضه می کنند، به غرفه ای مراجعه می کنند که طراحی زیباتری دارد!
-در طراحی غرفه نمایشگاهی باید نحوه ی چیدمان وسایل تزئینی مناسب باشد. وسیله های تزئینی مانند گلدان ها، فلاور باکس ها، میز و صندلی ها باید به گونه ای چیده شوند که هر قسمت از غرفه با قسمت های دیگر متفاوت به نظر برسد.
-در هر غرفه نمایشگاهی باید یک فضا مختص وسیله های اضافی مانند کارتن های خالی باشد. طراحان برای جمع آوری این گونه وسیله ها فضایی از غرفه را در نظر می گیرند که جلوی چشم مشتریان نباشد. به دلیل این که مشاهده ی این گونه وسیله ها اثر منفی در جذب مشتری دارد.