شرکت در نمایشگاه ها امروزه به عنوان یک روش موثر بازاریابی مورد توجه بسیاری از صاحبان کسب و کار قرار گرفته است. یکی از اصلی ترین مواردی که در این رویداد باید به آن توجه ویژه نمود ساخت و طراحی غرفه نمایشگاهی است. اما برای داشتن یک غرفه نمایشگاهی مناسب ابتدا باید با این مکان کوچک اما اثرگذار کاملا آشنا شوید. شناخت صحیح از غرفه نمایشگاهی و اجزای تشکیل دهنده آن به صاحبان کسب و کار کمک می کند تا با دیدی بازتر با مشاورین خود در تعامل بوده و خواسته های خود را مطرح نمایند.
تعریف غرفه نمایشگاهی
غرفه نمایشگاهی مکانی نسبتا کوچک است که در رویدادهایی مانند نمایشگاه ها و همایش ها در اختیار صاحبان مشاغل و حرفه های مختلف قرار می گیرد تا بتوانند کالا و خدمات خود را به شکلی جذاب به بازدیدکنندگان و مشتریان خود نمایش دهند. در این محل افرادی مسلط به روابط عمومی و جزئیات کسب و کار مربوطه مستقر می شوند و توضیحات مربوط به کالا و خدمات را در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهند. غرفه سازی نمایشگاهی باید بر اساس دکوراسیون داخلی انجام شود تا علاوه بر جلب توجه بازدیدکنندگان بتواند محلی مناسب برای نمایش کالاها باشد.
اجزای اصلی غرفه نمایشگاهی
یک غرفه نمایشگاه کارآمد و زیبا دارای یک سری از اجزا و بخش های اصلی است که بر اساس نوع طراحی و خدماتی ارائه شده توسط مجموعه می تواند تغییراتی داشته باشد. آنچه که در طراحی غرفه نمایشگاهی اهمیت بالایی دارد استفاده صحیح از فضا برای قرار دادن همه اجزای ضروری غرفه در کنار هم است. در ادامه به معرفی بخش های اصلی یک غرفه نمایشگاهی می پردازیم.
اولین و مهم ترین هدف از داشتن یک غرفه نمایشگاهی نمایش کالا و خدمات به بازدیدکنندگان است. پس می توان اشاره نمود که اصلی ترین جزء نمایشگاه محلی برای به نمایش گذاشتن کالا و خدمات می باشد.
هنگامی که شما در یک نمایشگاه شرکت می کنید ممکن است برخی از بازدیدکنندگان تمایل داشته باشند تا با جزئیات فعالیت شما بیشتر آشنا شوند و یا حتی اگر اندکی خوش شانس باشید ممکن است تمایل پیدا کنند تا در همان محل غرفه سفارش خرید خود را ثبت نموده و یا قراردادی با شما تنظیم نمایند. در این شرایط شما نیاز دارید تا محلی برای انجام مذاکرات و پذیرایی از مهمان ها در نظر بگیرید. در نتیجه بخش مهم بعدی در یک غرفه نمایشگاهی محلی برای پذیرایی و مذاکره با مهمانان است.
در داخل غرفه باید محلی برای قرار دادن کاتالوگ ها و سایر موارد تبلیغاتی در نظر گرفته شود. این محل ها می تواند به شکل استندها و یا میزهایی در مقابل غرفه باشد. علاوه بر این غرفه داران باید دارای محلی جهت استقرار باشند تا بتوانند ضمن خوش آمد گویی به بازدید کنندگان توضیحات اولیه در خصوص محصولات و خدمات را به آن ها ارائه دهند. با این توضیحات می توان گفت سومین بخش مهم در غرفه نمایشگاهی بخشی برای اطلاع رسانی به بازدیدکنندگان است.
بخش بعدی را می توان در برخی از غرفه های نمایشگاهی متناسب با فعالیت آن ها مشاهده نمود. این بخش شامل نمایش های صوتی و تصویری است. در این بخش توضیحات، تصاویر و فیلم هایی به صورت پیوسته پخش می شود که می تواند برای مخاطبین جذابیت داشته باشد. وجود این بخش اگرچه بسیار مهم و مفید است اما ضرورت نداشته و بسیاری از غرفه های نمایشگاهی فاقد آن هستند.
برتری های یک غرفه نمایشگاهی
در طراحی یک غرفه نمایشگاهی رعایت برخی از اصول دکوراسیون داخلی می تواند موجب برتری غرفه نسبت به رقبا گردد. این موارد را می توان به شکل زیر خلاصه نمود:
- جذابیت های ظاهری و طراحی شکیل و زیبا
ظاهر جذاب یک غرفه نمایشگاهی می تواند اولین آیتم در جهت جلب توجه مخاطبین در نظر گرفته شود. رنگ آمیزی صحیح و اصول بر اساس نوع خدمات، نور پردازی مناسب به صورتی که علاوه بر تامین روشنایی کافی جلوه ای جذاب به غرفه بدهد و چیدمان مناسب و اصولی محصولات و لوازم اداری و پذیرایی و تبلیغات از جمله مواردی است که در زمینه جذابیت های داخلی اثرگذار هستند. باید در نظر گرفت رعایت اصل سادگی در طراحی غرفه نمایشگاهی بسیار حائز اهمیت است و از طراحی های عجیب و شلوغ باید پرهیز نمود.
- تناسب طراحی غرفه با محصولات و خدمات
طراحی غرفه باید بر اساس نوع کسب و کار صورت پذیرد. تناسب محصولات با ویترین ارائه آن ها بسیار مهم و حیاتی است. در واقع پس از طراحی غرفه نمایشگاهی باید کالای هدف مشخص شود و طراحی بر اساس آن صورت پذیرد.
- طراحی محلی برای پذیرایی و برگزاری جلسات
محلی در خور شان مهمانان باید در داخل غرفه در نظر گرفته شود. چیدمان صحیح میز و صندلی ها در داخل غرفه و قرار دادن وسایل پذیرایی در این محل از مهم ترین المان های طراحی غرفه نمایشگاهی است. ایجاد حس احترام و ارزشمند بودن برای مهمانان و بازدید کنندگان می تواند شما را در یاد آن ها ماندگار کند.