اصول و مبانی غرفه سازی نمایشگاهی

اصول غرفه سازی
یقیناً صاحبان کالا و خدمات و کسانی که در فکر طراحی غرفه نمایشگاهی خوب برای شرکت در نمایشگاه های متعدد هستند و می خواهند به این طریق تمامی مشتریان بالقوه خود را به مشتریان همیشگی و بالفعل تبدیل سازند دوست دارند با به کار گیری اصول طراحی غرفه نمایشگاهی، بهترین انتخاب را داشته باشند. به واقع هر یک از آن ها سعی دارند تا با به کارگیری خلاقیت در غرفه سازی، تمامی استراتژی های تبلیغاتی خود را به بهترین شکل ممکن به مخاطبانشان القا دهند. ما در این بخش از نوشتار خود می خواهیم شما را با بهترین اصول طراحی غرفه سازی آشنا سازیم.
غرفه سازی نمایشگاهی موضوعی است که این روزها به آن توجه ویژه ای می گردد. بازار کسب و کار و تجارت بر پایه رقابت و تبلیغات بنا شده است. نشان دادن توانایی ها و برتری ها در رویدادهای مختلف از مهم ترین روش تبلیغات محسوب می گردد. یکی از رویدادهایی که در تمام نقاط جهان به عنوان روشی برای معرفی توانایی های هر کسب و کاری مورد توجه است شرکت در نمایشگاه ها می باشد.
برای شرکت در هر نمایشگاهی باید اصول خاصی را مد نظر قرار داد و با رعایت این اصول به هدف اصلی دست یافت. غرفه سازی یکی از مهم ترین مراحل شرکت در نمایشگاه است.
باید در نظر گرفت که غرفه تنها یک انبار برای نگهداری محصولات شما نیست. غرفه ویترین کار شما و معرف خلاقیت و توانایی های تجارتی است که قصد معرفی آن را دارید. غرفه سازی باید بر اساس اصول خاصی صورت بگیرد تا علاوه بر مرتبط بودن با کسب و کار، جنبه های زیبایی شناختی نیز در آن به شکل ملموسی مورد توجه قرار گیرد.
غرفه سازی را می توان به عنوان زیر شاخه ای از علم دکوراسیون داخلی قلمداد نمود که می تواند کسب و کار شما را به گونه ای ماندگار در ذهن بازدید کنندگان و مشتریان حک نماید.

نخل سبز صلحی
غرفه سازی چیست؟
برای اینکه بتوانیم درک صحیحی از اصول غرفه سازی نمایشگاهی داشته باشیم لازم است که در ابتدا بدانیم غرفه چیست؟ همان طور که به صورت خلاصه اشاره گردید غرفه در واقع ویترین کار شماست. در یک نمایشگاه که شما با تمامی رقبایتان در آن حضور دارید داشتن یک ویترین جذاب به جلب توجه مشتریان شما کمک شایانی می نماید.
برخی غرفه را تنها به عنوان یک سازه در نظر می گیرد که گاهی اوقات اشکال عجیب و پیچیده ای برای آن متصور می شوند اما باید این نکته را مورد توجه قرار داد که غرفه سازی علمی است که ابعاد گسترده ای از تبلیغات در آن گرد هم آمده است.
اگر بخواهیم صادقانه به قضیه نگاه کنیم غرفه سازی اهمیت بالاتری نسبت به آن چه شما در غرفه ارائه می دهید دارد زیرا غرفه سازی صحیح و اصولی می تواند شما را در ذهن مخاطبین ماندگار نماید.
اصول صحیح عرفه سازی
به طور معمول طراحی غرفه نمایشگاهی از یک سری اصول و قواعد مختص به خود پیروی می کند که هر یک از آن ها می تواند تأثیرات قابل توجهی را بر روی میزان فروش و ارائه خدمات برندینگ ها داشته باشد.
بنابراین پیش از هرچیزی بهتر است شناخت دقیق تری از این اصول که به عنوان کلید اصلی موفقیت در نمایشگاه ها معرفی شده است داشته باشیم.
همان طور که به خوبی می دانید آنچه که در طراحی غرفه سازی اهمیت دارد و باعث می شود تا غرفه شما متمایز و منحصر به فرد جلوه کند ایده برای غرفه سازی است. از آنجایی که نمایشگاه ها به عنوان رخدادی مهم و تأثیرگذار در معرفی هرچه بیشتر و بهتر محصولات و خدمات و همچنین جذب مشتریان بیشتر تلقی می گردد .
لذا نوع طراحی و خلاقیت در غرفه نمایشگاهی می تواند در پیشبرد این امر تأثیر بسزایی داشته باشد. در ادامه به چند اصول مهم و کلیدی طراحی غرفه نمایشگاهی می پردازیم.
برای اینکه غرفه سازی به صورت اصولی صورت بگیرد لازم است نکات اولیه و اساسی در ارتباط با آن را مورد توجه قرار دهید. توجه نکردن به این اصول موجب می شود که غرفه شما بیشتر شبیه به انبار کالا به نظر بیاید. شما در نمایشگاه یک فضای کوچک در اختیار دارید و باید در این فضا علاوه بر نمایش کالا و خدمات، بتوانید مشتریان را جذب نموده و حتی در صورت لزوم از آن ها پذیرایی کنید. برخی اوقات نیاز دارید جلسه های کوتاهی در خصوص کالا و خدمات خود با مشتریان داشته باشید و دعوت کردن از مشتریان به مکانی شبیه به انباری مطمئناً تاثیر خوبی نخواهد داشت.
پس اولین و مهم ترین گام در غرفه سازی توجه به این نکته است که غرفه شما انباری کالاها نیست!
چنانچه اشاره شد غرفه سازی باید بر اساس اصول طراحی دکوراسیون داخلی صورت پذیرد. رعایت تناسب رنگ ها و طراحی مدل غرفه سازی، اصول نورپردازی و چیدمان وسایل همه از مواردی است که باید بر اساس هنر دکوراسیون داخلی در غرفه سازی لحاظ گردد.
غرفه سازی نیاز به مجموعه ای از تخصص ها دارد. طراحی، ساخت و اجرای غرفه هر کدام می تواند در نتیجه نهایی کار اثری چشمگیر داشته باشد. گاهی اوقات طراحی غرفه به صورت کاملا حرفه ای و توسط متخصصین امر انجام می شود در حالی که در زمان اجرای طرح به دلیل رعایت نکردن اصول اولیه، نتیجه کار غرفه ای غیر استاندارد و گاهی اوقات بدون هیچ گونه جلوه ظاهری خواهد بود.

spr pars
نکات مهم در غرفه سازی
یکی از مهم ترین نکاتی که در غرفه سازی باید مورد توجه قرار گیرد، جزئیات ساخت غرفه است. انواع اتصالات و سیم کشی ها و غیره می توانند در نگاه مخاطبین جلوه نامناسبی داشته باشند. در غرفه سازی باید این نکته را در نظر داشت که مشتریان و بازدیدکنندگان کاملا به غرفه شما نزدیک می شوند و می توانند تمام جزئیات را به وضوح مشاهده نمایند. در نتیجه نمی توان از کنار هیچ یک از این جزئیات به ظاهر کم اهمیت به سادگی عبور کرد. گاهی اوقات با کمی خلاقیت می توان این جزئیات به اثری هنری تبدیل نمود.
یکی دیگر از اصولی که در غرفه سازی باید مورد توجه قرار گیرد آموزش کامل پرسنل در زمینه رعایت استانداردها درون غرفه است. گاهی اوقات برخی بی نظمی ها و بی توجهی ها از سوی غرفه داران باعث می شود یک غرفه که بر اساس اصول غرفه سازی استاندارد طراحی شده است تبدیل به یک انباری شلوغ و بدون نظم گردد. به همین دلیل غرفه داران باید با تمام جزئیات و ابعاد غرفه ای که قرار است در آن به فعالیت بپردازند آشنا باشند و از قرار گیری و تجمع در محل هایی که برای تبلیغات در نظر گرفته شده دوری کنند و همچنین به نورپردازی ها و مواردی که مربوط به نگهداری صحیح غرفه در طول زمان نمایشگاه است از توجه ویژه داشته باشند.
چند نکته کلیدی
- در انتخاب محل غرفه خود سخت گیر باشید: زیرا محل غرفه از نوع طراحی آن بسیار مهم است و اگر مکان مناسبی را انتخاب نکنید ممکن است تمامی برنامه ریزی ها و هزینه هایتان به باد روند
- به هنگام طراحی غرفه نمایشگاهی توجه بیشتری به جزئیات داشته باشید: درست است که صحنه های متفاوت و جذاب می تواند مخاطبان بیشتری را به خود جذب کند اما در نهایت آنچه که توجه مردم را به خود جلب می کند جزئیات است
- به هنگام غرفه سازی نمایشگاه این نکته را فراموش نکنید که یک سازه موقت بسازید نه یک ساختمان. بنابراین در انتخاب نوع وسایل و چیدمان خود دقت لازم را به خرج دهید
- نورپردازی در طراحی غرفه را هیچ گاه فراموش نکنید
- طراحی غرفه خود به شیوه ای انجام دهید که در یک نگاه بیان کننده استراتژی و هدفتان باشد
در نهایت نباید این نکته مهم را فراموش کنید که غرفه شما انبار نیست که از آن برای پر کردن اشیاء موجود در سازمان خود استفاده کنید. به واقع غرفه چیزی بسیار فراتر از آن و به عبارت دیگر یک اثر هنری است که می تواند بیانگر سطح دانش و بینش فرهنگی هنری طراح و صاحب غرفه و حتی سلیقه وی نیز باشد.