معماری مدرن و معاصر و تفاوت آنها در طراحی دکوراسیون داخلی، معماری مدرن، معماری معاصر
از تاریخچه معماری چه میدانیم؟
با آغاز قرن بیستم معماری به سبک معماری مدرن، معماری معاصر شکل گرفت.
معماری کلاسیک که با متد استفاده بیش از اندازه شیشه، پتینه کاری (ترکیب گچ و آجر)حذف تزئینات، سازه های فولادی، بتنی و چوبی با نظریه «تجسم آفرینی به آرمان های عصر ماشینی» بود، دگرگون شد.
معماری معاصر به معماری عصر حاصر گفته می شود و آنچه که امروزه تولید می شود. معماری معاصر هیچ قانون نوشته شده ای ندارد و هیچ سبکی را نمی توان به آن نسبت داد.
می توان گفت معماری معاصر با رویکرد به آینده شکل می گیرد.
تمایز معماری و دکوراسیون
با اشاره ی کوچکی به سه سبک معماری خارجی، حال می خواهیم تاثیر معماری خارجی بر داخلی را شرح دهیم. آیا تفاوت بین دو سبک مدرن و معاصر قابل تشخیص است؟
آیا می توان تشخیص داد که دکوراسیون داخلی فضای معماری مدرن و معاصر نسبت به فضای بیرونی چگونه است؟
به تمام این سوالات پاسخ خواهیم داد تا تفاوت بین طراحی دکوراسیون داخل و خارجی را بدانید.
و مسلما وقتی از دکوراسیون داخلی بحث می کنیم، یعنی بر محیط و فضای داخل تاکید داریم تا رنگ آمیزی، دکوراسیون و المان های فضا یا خانه ی شما.
این مقاله نه تنها یک نوشته ی آکادمیک است، بلکه برگرفته از نشریات و مشتریان پروژه های به سبک های مختلف طراحی می باشد.
حال در اینجا سوال می شود که در دکوراسیون معاصر یا دکوراسیون مدرن، فضاها چگونه تقسیم بندی می شوند؟ به تصاویر این مقاله توجه کنید.
برخی از تصاویر نشان دهنده ی جزئیات دکوراسیون معاصر و برخی دیگر برگرفته از دکوراسیون مدرن هستند. تفاوت در تصویرها را ببینید.
این تفاوت ها و تناقض ها نشان دهنده ی این است که تقابل معماری معاصر و مدرن احتیاج به بحث و تامل بیشتری دارد.
مدرن:
به تصویر بالا خوب دقت کنید، رنگ، طرح و شیوه ی چیدمان مبلمان نشان دهنده ی سبک دکوراسیون معاصر است.
اما چیزی که بیشتر خود را جلوه میدهد کف، سقف، ستون ها و دیوارهای شیشه ای فضا است.
بنابر تمام نطریات معماری ترکیب شیشه و چوب نشان دهنده ی سبک معماری مدرن است.
از شیشه در بیشتر فضاهای اداری و ساختمانهای تجاری استفاده می شده که قطعا معمار آنها تاکید بر سبک دکوراسیون مدرن داشته اند.
ستون های چوبی تصویر فوق نشان دهنده ی سازه ی کلی ساختمان می باشد. پس می توان گفت تصویر فوق سبک مدرن از طراحی و معماری می باشد.
معاصر:
تصویر فوق خانه ای ست که شیشه های قدی و ستون های چوبی خصوصیت بارز آن است. طبیعتا با چنین وصفی باید این مکان را جزء دکوراسیون مدرن دسته بندی کرد.
اما به دلیل استفاده ترکیبی از شومینه بتنی که درسمت دیگر اتاق و رو به اتاق نشیمن است و طبیعت چوبی، می توانیم آن را در بخش معماری معاصر دسته بندی کنیم.
اگر می خواستیم اساس و اصل ساختمان را در رده بندی معماری و دکوراسیون قرار دهیم حتما آن را مدرن می نامیدیم.
اما اینجا سقف چوبی و فولاد سفید نشان دهنده ی نوعی تقابل و همزیستی است که دیدگاه طراح را به سمت سبک معاصر سوق می دهد.
گریز از چهارچوب و قوانین طراحی نیز نشان دهنده ی نوعی بی قاعده گی در طراحی است که باز می شود آن را در دسته معاصر قرار داد.
فرم و شکل کلی شومینه با نمایکلی سازه سازگار نیست. و همینطور تیرک چوبی احاطه شده در اطراف آن را ببینید.
این تیرک نیز قانون را زیر پا گذاشته و باعث می شود علاوه بر اثاثیه و لوازم این نما یک سبک معماری معاصر باشد.
مدرن:
نمای استیل و فلزی این خانه کاملا چشمگیر و نمایان است. ستون های فلزی به صورت منظم در کنار هم قرار گرفته اند. و سقف ساختمان نیز بسیار منظم طراحی و معماری شده است.
نوری که از بیرون تابیده نیز بسیار اصولی و با قوانین خاصی به داخل راه پیدا کرده. این سازه تمام قوانین را رعایت کرده و در دسته ی معماری مدرن قرار می گیرد.
مدرن:
سازه ی فوق یک نمونه ی بارز و مناسب برای مشخص کردن مرز معماری مدرن ومعاصر است. بنابر آنچه گفته شد با یک نگاه می توان تشخیص داد این سازه به سبک مدرن طراحی شده است.
نظم ستون های فلزی، تیرک های چوبی سقف، نور تابیده شده منظم و همینطور دیوارهای شیشه ای بلند و عریض همه نظم خاصی دارند که نشان از سبک معماری مدرن دارد.
مدرن:
فقط با بررسی جزئیات و ظاهر نمی توان گفت که یک سازه به سبک مدرن یا معاصر طراحی شده است. با بررسی سطوح مختلف و فضای پر و خالی نیز می توان این سبک از معماری ها را متمایز کرد.
در تصویر فوق یک فضای کاری ساده با راعیت جزئیات ریز را می بینیم که طراحی آنها کار آسانی نبوده.
جدا سازی کف و سقف و دیوارها کار آسانی به نظر نمی رسد. افزودن عناصر دیگر به محیط ابتدا نشان دهنده ی مهارت معمار و سپس بیان کننده ی سبک معماری مدرن دارد.
مرز بین معماری مدرن و معاصر در تصویر فوق بسیار باریک است. پس برای تمایز این دو با هم جزئیات را یک به یک بررسی کنید.
معاصر:
یک فضای ساده، مینیمال و آسان اما با اساسی پیچیده. جایگیری دیوارها نظم خاصی ندارد.رنگ دیوار فضایی بزرگ را نمایان می کند. زاویه های سقف و دیوارها کاملا غیر منظم هستند.
همه چیز در تصویر به ما می گوید که با یک سبک معاصر روبه رو هستیم . با اینکه هر چه در تصویر می بینیم سفید، یکدست وصاف است اما نمای کلی به ما یک مجموعه ی غیر همسان می دهد.
نکات ظریف و خلاقانه ای در تصویر وجود دارد که به ما می گوید این جا یک سازه ی معاصر است.
معاصر:
یک آشپزخانه ی باز با طراحی ساده و طرح سقف کاملا معاصر به ما می گوید که با یک سازه ی معاصر رو به روهستیم. منحنی سقف تمام قوانین مدرن بودن را از تصویر ما گرفته.
نمای کلی تصویر و جزیره بودن آشپزخانه یک طرح مجسمه ای به ما می دهد. یک میز طراحی شده به شکل ترک، و زاویه هایی که با صندلی پایه کوتاه و گرد کنار آن همخوانی ندارد.
رنگ گرم دیوار و تابلوی نقاشی رنگارنگ روی آن در کنار باقی المان های ذکر شده نشان از یک طراحی معاصر دارد.
مدرن:
آنچه در تصویر بالا می بینیم، یک فضای معماری شده به سبک مدرن است. آشپزخانه به سبکی کاملا ساده و یکدست طراحی شده.
به عبارت دیگر تمام قوانین را برای داشتن یک آشپزخانه رعایت کرده است.
کابینت های بدون دستگیره، نظم قرار گیری پیش خان و ستون ها روبروی پنجره همه نظم خاصی را رعایت کرده و طبق چهارچوب طراحی شده اند.
پس بنابر جزئیات ذکر شده می توان گفت این طراحی در سبک معاصر است.
معاصر:
دو نکته مهم در این تصویر به ما می گوید که این سبک طراحی معاصر است. نکته ی اول محفظه ی نگهداری بطری ها و نکته دوم دکور شیشه ای آن است.
تقابل محفظه ی کاملا چوبی، کابینت چوبی و عناصر دیگر آشپزخانه نشان دهنده ی سبک طراحی و دکوراسیون معاصر است. همین دو عنصر کافی ست که این ادعا را داشته باشیم.
معاصر:
طراحی های ساده و ریز و درشتی که در این آپارتمان هنگ کنگی می بینید و همچنین کف شیشه ای این آپارتمان به ما می گوید که با یک فضای معاصر در طراحی روبرو هستیم.
تنوع نورپردازی (المان های دیواری، کف آلومینیومی، دیوار قرمز رنگ) این فضا را کاملا به سمت معماری معاصر سوق داده است.
این تصویر کمی ذهن را درگیر می کند که آیا این نوع دکوراسیون سبک خاصی را دنبال می کند یا نه، اما با کمی دقت می توان متوجه شد که سبک معاصر در آن پیاده شده است.
مدرن:
در تصاویر قبلی شاهد آن بودیم که معماری معاصر و معماری مدرن شباهت های بسیاری به هم دارند.
سطوح ساده و مینیمالیستی، رنگ های یکسان، سقف های شیروانی و یک میز چوبی با پایه های فلزی نشان گر طرح مدرنیسم این تصویر است.
نکته اینجاست که برای تشخیص دو سبک کمی باید دقت کرد.
معاصر:
طراحی به ظاهر ساده و در اصل پیچیده این فضا باعث شده تا یک فرم کاملا معاصر به خود بگیرد.
چراغ هایی که برای روشنایی فضا تعبیه شده است به طور نامنظم روشنایی می دهد و باعث شده این بخش از خانه و میز غذا خوری برجسته شده و تاکیدی بر معماری معاصر باشد.
مدرن:
یک فضای بازسازی شده با کف و سقف بسیار مدرن، مبلمان تیره رنگ و دیوارهای سر تا سر شیشه ای فضا را تماما مدرن کرده. به ستون های نمایانی که مکمل پنجره های تمام قد هستند خوب توجه کنید.
استفاده از مصالح و مواد با کیفیت و مرغوب نیز تاکیدی بر معماری مدرن دارد.
استفاده از پنجره های عریض و تمام قد باعث یک دید بسیار زیبا از فضای بیرونی می باشد که طراحی مدرن را دلپذیر تر می کند.
معاصر:
به این واحد نگاه کنید. خطوط نامنظم، رنگ تیره دیواره های فضای اندرونی، تابلوهای نامنظم روی دیوار سفید رنگ، مبلمان تیره و لامپ های کوچکی که در سقف اتاق تعبیه شده به همراه یک نشیمن گاه منحنی در سمت راست تصویر نشان از یک طراحی معاصر دارد.
در دو تصویر آخر دیدیم که طراحی معماری مدرن و معاصر چقدر به یکدیگر شباهت دارد.
مدرنیسم یک نوع نظم را دنبال می کنم و در عین حال معاصر یک نوع بینظمی منظم را دنبال می کند و احساسات را با بازیگوشی خاصی نمایش می دهد.
تهیه و تنظیم آتلیه هنری و معماری پرگار