دکوراسیون داخلی را می توان ایجاد هماهنگی بین طرح ها و رنگ ها و جلوه دادن اشیاء به شیوه ای زیبا و هنرمندانه و با بالاترین کارایی در یک فضای مشخص معرفی کرد که از دیدگاه های مختلف تاثیرات بسیاری در زندگی انسان ها دارد. هنر دکوراسیون داخلی دارای سبک های گوناگونی است که طی مرور زمان با تغییر سلیقه جوامع دچار تغییرات بسیاری شده که این تغییرات بر گستردگی و تنوع آن افزوده است. دکوراسیون داخلی خلق فضایی با بیشترین کارایی و زیباترین چیدمان به کمک وسایل موجود می باشد. با کمک اصول و استانداردهای این رشته می توان از ساده ترین وسایل، زیبا ترین چیدمان را خلق کرد، کافی است با هنر همگونی طرح ها، نقوش و رنگ ها آشنا بوده و راحتی و ایمنی را چاشنی آن نمایید. دکوراسیون داخلی را می توان پل ارتباطی معماری و طراحی داخلی عنوان نمود. متخصصین دکوراسیون داخلی در کنار آگاهی از ساختمان و اجزاء آن، توانایی تمرکز بر فضای داخلی بنا و طراحی آن را نیز دارا هستند.
تغییر شیوه زندگی جوامع و گسترش نفوذ تکنولوژی در سبک زندگی ها و شکل گیری جوامع صنعتی لزوم بکارگیری فن دکوراسیون داخلی را در فضاهای سرپوشیده که بخش اعظم زندگی انسان در این مکان ها سپری می شود را دو چندان کرده است. دامنه فعالیت های طراحی دکوراسیون داخلی بسیار وسیع می باشد گرایش های گوناگونی مانند طراحی دکوراسیون داخلی منازل، ویلاها، شرکت ها و ادارات، فروشگاه و مغازه ها، کلینیک ها و مطب پزشکان، باشگاه های ورزشی، طراحی غرفه نمایشگاهی و. را در بر می گیرد. از دیدگاه روانشناسی طراحی داخلی و دکوراسیون تاثیر بسیاری در روحیه افراد ساکن در آن فضا داشته، از حس آرامش و امنیت تا بهبود راندمان کاری از مزایای استفاده از این علم می باشد. دانش ترکیب رنگ ها، هماهنگی طرح ها، بهترین استفاده از فضا با بیشترین کاربرد و خلق فضایی استاندارد همگی از مواردی ست که متخصصین دکوراسیون داخلی در طی سالیان علم اندوزی و تجارب کاری به آن دست پیدا کرده اند.
تنوع در طراحی دکوراسیون داخلی
دکوراسیون داخلی به عنوان تلفیق هنر و مهندسی به فاکتورهایی مثل رنگ، نور، طرح و نقوش، مصالح مورد استفاده در ساختار فضا، اشیاء و وسایل، المان های تزئینی و عناصر طبیعی اهمیت داده و با شناخت آن ها و آگاهی از خواست و سلیقه افراد و با کمک از چاشنی خلاقیت و ایده پردازی، سعی در خلق فضایی زیبا و مطابق سلایق گوناگون دارد. همانگونه که گفته شد سبک های بسیاری در دکوراسیون داخلی شکل گرفته و طرفداران خود را دارد که از آن جمله می تواند به سبک های مدرن، کلاسیک، مینیمال، صنعتی، سنتی خاورمیانه، سنتی غربی و. اشاره نمود که هر کدام دارای ویژگی های خاص خود با مفهومی مشخص می باشند. دکوراسیون داخلی خانه بیانگر شخصیت ساکنان آن می باشد، نوع وسایل و نحوه چیدمان وسایل خانه یا محل کار شما نمایانگر ویژگی های شخصیتی و سلایق شما می باشد.
همانگونه که گفته شد دکوراسیون داخلی طیف وسیعی از فعالیت ها را شامل می شود. برای موفقیت فعالیت های اقتصادی، یکی از راه های تاثیرگذار اهمیت دادن به طراحی فضا و چیدمان آن می باشد. طراحی دکوراسیونی خاص و زیبا برای مغازه یا فروشگاه شما می تواند گام مهمی برای موفقیت و افزایش سوددهی به دلیل جلب مشتری و القاء حس خوب در آن ها داشته باشد. یکی از شیوه های بازاریابی و تبلیغاتی موثر که در بازه زمانی چند روز می تواند نتایج بسیار خوبی به همراه داشته باشد، شرکت در نمایشگاه های تخصصی می باشد.
نقش دکوراسیون داخلی در غرفه سازی
امروزه در بیشتر شرکت های فعال در زمینه دکوراسیون داخلی شاهد حضور تیم هایی مجرب به منظور طراحی و ساخت غرفه های نمایشگاهی هستیم که یکی از بخش های پرطرفدار و پرکار در این شرکت ها به شمار می آید. غرفه سازی نمایشگاهی دارای استانداردها و اصول خاصی ست که رعایت آن ها الزامی بوده و در کنار این قواعد بکارگیری خلاقیت و ایده پردازی های ویژه، مدرن و مطابق با ماهیت فعالیت صاحبان غرفه مورد نظر، می تواند در جلب نظر مخاطبین و معرفی محصولات و خدمات به آن ها کاملا موفق عمل نماید. در غرفه سازی توجه به مصالح به کار رفته یا به عبارتی نوع سازه مورد استفاده برای مثال سازه چوبی یا فلزی، استحکام و ایمنی آن، بکارگیری درست رنگ ها، نقش ها و نمادهای شرکت یا سازمان در ساختار غرفه، نوع غرفه مورد نظر که به صورت جزیره ای، ردیفی، نیشی یا شبه جزیره ای باشد، مساحت آن و نوع تقسیم بندی الزامی می باشد. تعیین مساحت غرفه تابع فاکتورهای متعددی هم چون هزینه، فضای لازم برای قرار دادن محصولات، اندازه و تعداد آن ها، فضای لازم برای مذاکرات و. می باشد. پس از انتخاب ابعاد غرفه نوبت به تهیه نقشه و طراحی غرفه می رسد. استفاده از لوگوی شرکت و رنگ هایی هماهنگ با ترکیب رنگی آن و استفاده از المان های مرتبط با محصولات و خدمات در طراحی غرفه بسیار تاثیر گذار می باشد. استفاده از هنر نور پردازی ایده ی خوبی برای زیباترکردن غرفه می باشد. در نظر گرفتن قسمتی به عنوان انبار در ساختار غرفه به نظم فضای غرفه و جلوگیری از ایجاد فضایی نا مرتب و شلوغ کمک فراوانی می کند. در غرفه سازی توجه به جزئیات و ریزه کاری ها بسیار مهم است چرا که بازدیدکنندگان از نزدیک شاهد فضایی کوچک از شرکت شما هستند، پس هر چه این محیط تمیزتر، مرتب تر و زیباتر باشد تاثیر موثرتری بر مخاطبین دارد.